2018-09-19
頹飯招牌安格斯薄牛肉飯認真識食!近日和同事在中環工作時, 經常被附近的頹飯 le hea rice 的門面吸引住.我發覺永遠都係有一堆人嚮門口等外賣, 所以心入面真系好想去試一試.幸運地, 這天下午來到剛好有上司比我出去買lunch 先, 我一去到餐廳便同經理哥哥講話要一客招牌安格斯薄牛肉飯.招牌安格斯薄牛肉飯只要加少少錢便可以有紅豆冰, 收銀姐姐好細心介紹話配話黑椒汁應該唔錯, 咁當然係要聽下人家既意見啦 ^^.返到鋪頭後, 第一時間打開個飯盒, 哇! D黑椒汁色水真係好靚 而且又聞落好香令人口水直流. 立馬食了一啖, 說真, 這裡的午飯確是好味, 先講個飯, 十分軟熟而且有種淡香, 比很多茶記果D半生熟飯完全唔系同一個層次.然後個安格斯薄牛肉呢.. 分量多唔在講, 連D肉都係有少少肥糕, 卻十分煙韌! 如果喜歡食牛肉飯的朋友, 大可以前來試試.整體說, 這裡的食物都很美味, 而且餐廳門面的環境都很整潔.雖然對很多人來說只是普普通通的下午飯餐, 不過卻出奇地感到驚喜呢.