2022-05-02
唔經唔覺蘇媽蘇媽已經開到成行成市 今次幫襯既荃灣店同一條街開左兩間舖 想講佢出菜仲快過快餐店 五分鐘黎齊曬 真係唔知好事定壞事😹🐭招牌砂煲老鼠粉 $88黎到已經聞到黑豉油香氣 砂煲充滿魚乾仔 肉碎 炸蔥蒜 豬油渣 窩蛋 撈埋煙煙韌韌既老鼠粉唔會太濕太油 鹹鹹地幾香口邪惡 可惜食到最後有d痴底😈 食食下覺得有d似食緊乾炒牛(河) 唔算用上咩好特別既配料 值唔值$88就見人見智啦🤣☕大雜錦肉骨茶 $148無限任添肉骨茶! 一落完單即刻每人有一碗熱辣辣肉骨茶飲住先 有別於新加坡果種重胡椒味既肉骨茶 馬來西亞既肉骨茶比較重藥材味 但當然冇正宗咁濃烈 對香港人黎講幾易入口👌🏿 個煲啖啖肉好豐富 有棒棒骨 腩肉 豬手 豬肚 雞腳 豆卜 金菇 油炸鬼等等 點埋個自製蒜辣醬幾惹味😋🍜檳城亞參喇沙 $58原來係酸辣既魚湯 唔係平時好重椰香果重喇沙 配上魚蓉菠蘿洋蔥等等中和左辣味 變成酸酸甜甜 唔係太岩我口味🥲🧉馬來西亞凍拉茶 $20
🐭招牌砂煲老鼠粉 $88
☕大雜錦肉骨茶 $148