2021-05-02
依間小店開左一段時間,不過之前一直未有機會黎試。餐廳環境比較簡潔,位置亦唔算好多,係咁啱經過見有位就諗住入黎試下。睇個餐牌其實佢主食就唔算係好多,咁我今次第一次食,緊係叫返個海南雞飯先啦,話哂佢店名都叫得海南雞,依個應該就係佢地招牌。主食可以搭配叫set,會包埋一碟菜同埋一杯飲品,不過我今次就淨係單叫,單叫都會附埋碗湯。依碗係住家南瓜湯,見佢幾足料同埋飲落清甜,唔錯幾好飲。而佢海南雞飯嘅分量睇落都唔少,啲雞食落好嫩滑已經去哂骨,而且部位都幾平均,雞脾雞胸都有,啖啖肉配埋三色醬好好味。加上佢啲油飯都幾大碗,食落非常香口,不知不覺就會食哂成碗飯。食過之後覺得海南雞飯真心唔錯,價錢適中同平時啲海南雞飯差唔多價,但食物質素幾好而且分量都好夠食,所以之後都會再繼續幫襯。中意食海南雞飯嘅朋友亦不妨可以一試,食完之後覺得真係好有住家飯嘅感覺。