2022-12-17
之前係YouTube睇完杜生介紹呢間餐廳就一直好想試,趁住週末放假,一於同男朋友去食下好西😽🥢Y.S.T烤乳豬🐷(兩人用) $458烤乳豬是餐廳的招牌菜,乳豬皮脆不利口🫦酥香嫩滑,皮脆帶鹹。油份嘅控制可以話係呢道菜既重中之重,食落去感覺到好香嘅豬油味之餘,又唔會過分油膩,令到濟口,超級邪惡😈配上佢嘅特制醬汁,更加令到我覺得佢同其他街外嘅乳豬好大差別😌點咗個醬反而令到豬嘅油膩感,同埋醬既味道拉上補下,點食都唔會漏口👍🏻最特別地方可以自己落手切🍴切落去果下外皮既爽脆程度,睇到聽到都流晒口水🤤🥢北海道海膽汁煮蟹肉意大利飯🦀️ $268海膽好新鮮,味道好濃郁😻比較適合重口味人士😼海膽的鹹鮮味亦相對較重,十分綿滑,如果一啖咬落去,真係會覺得幸福滿瀉🫶🏻☺️飯嘅味道入口順滑甘甜,完全冇苦味同腥味,飯十分掛汁🥹令海膽味道甘甜鮮味濃郁到充斥着成個口腔😛蟹肉嘅味道更加令口感更多層次,互相配搭得啱啱好,互相中和,突出主角係海膽😋🍸Mocktail 呢杯係清甜嘅飲品,有接骨木花同埋薄荷味,甜得黎好清爽🤪🍺手工啤酒呢杯係柑橘味,飲落甜甜地,好容易入口😌但個果味唔會蓋過啤酒味🤓
🥢Y.S.T烤乳豬🐷(兩人用) $458
🥢北海道海膽汁煮蟹肉意大利飯🦀️ $268
🍸Mocktail
呢杯係清甜嘅飲品,有接骨木花同埋薄荷味,甜得黎好清爽🤪
🍺手工啤酒