2024-01-10
The One好多嘢食,之前都食過好幾間,今次食間未食過嘅見佢好多牛角包item,啱晒我呢個牛角包lover😍最勁係連餐湯、甜品都可以加入牛角包當中,今次真係食包食飽😅Signature Manu $258/pp - Appetiser -🥐招牌龍蝦湯流心牛角包必叫呢個招牌item,好多人叫,啱晒打卡,一切開好多龍蝦湯流出,熱辣辣用牛角包沾滿龍蝦湯食,超正口感好好食,其實牛角包就好似酥皮咁,所以一定又夾又好食,牛角包好酥脆🉐🦞法式龍蝦湯+$28先生簡單啲就咁要龍蝦湯,味道濃郁幾鮮味- Optional Course -🍴香煎北海道珍寶帶子 配 魚子醬+$88平時都有自己煎下帶子,但出街食特別正,又大粒又鮮甜,煎得又香口,剛剛熟所以口感好軟滑,最正當然係有矜貴魚子醬,味道更提升😍🉐🍴明太子小龍蝦沙律+$98有明太子、小龍蝦,口感好爽,除咗就咁食可以搽落法包多士到,再有脆口感- Main -🦆法式油封鴨脾配紅加侖黑醋汁特別先要講嗰紅加侖黑醋汁,酸酸甜甜有黑醋香,完全可以減低油封鴨脾嘅油膩感,油封鴨脾外面好脆好香口,入面估唔到都好滑,係好食嘅😋🦐紅蝦北海道帶子龍蝦汁意大利飯Risotto口感
Signature Manu $258/pp
- Appetiser -
🥐招牌龍蝦湯流心牛角包
🦞法式龍蝦湯+$28
先生簡單啲就咁要龍蝦湯,味道濃郁幾鮮味
- Optional Course -
🍴香煎北海道珍寶帶子 配 魚子醬+$88
🍴明太子小龍蝦沙律+$98
- Main -
🦆法式油封鴨脾配紅加侖黑醋汁
🦐紅蝦北海道帶子龍蝦汁意大利飯
Risotto口感剛好,硬度適中,好多汁👍🏻 帶子一樣煎得靚又軟滑,紅蝦香又爽口
- Dessert -
🍦特濃牛奶軟雪糕牛角包
第二款牛角包,出面有少少砂糖咁少少甜少少脆,牛奶軟雪糕軟滑又有牛奶香,唔太甜,一齊食又係好正🉐
🍮法式焦糖燉蛋
口感當然好滑,特別係有陣薄荷味,幾清新
🚩享慢煮意 (The ONE) (尖沙咀) @fastgourmet
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 6樓L608號舖