2024-12-18
本身今日想去 little Napoli 但係去到已經截左龍所以就轉戰隔離街既Motorino呢間既pizza雖然無上榜50 top pizza,但都係正宗拿玻里火爐pizza,批邊帶碳香而且有韌性,餅地係行薄皮濕潤軟身路線Mimosa本身對呢個好大期望因為未試過有粟米既披薩😂 nduja辣辣地對我呢個唔食辣既人黎講已經太辣😂smoked scamorza係煙薰味既cheese都幾特別,但係可能因為我唔太食得辣所以覺得麻麻地Soppressata Piccante呢款冇咁辣,番茄味酸甜新鮮,芝士都比上一款濃,辣肉腸就正常,兩個pizza我鍾意呢個多d😍Shrimp Scampi成餐飯最出色嘅竟然係呢個蝦!個汁酸酸地加埋好重蒜味,個蝦幾彈牙,我地最後用埋d汁黎點pizza,呢個推薦!整體黎講都唔錯,但係冇想像中驚喜,如果鍾意薄皮濕潤餅底既話可能會幾岩,我自己就鍾意厚少少同有韌性既果款餅底多d😚Overall: 7/10
Mimosa
Soppressata Piccante