2014-10-10 9401 瀏覽
真係十幾年前同事話呢間係最好食的意大利菜, 一直都記住, 只係一直都沒有去試. 前年去上海終於試左, 只可惜該店已關門.  (上海的分店裝修新好多, 好大好靚, 有客人話Mr. Sabatini greeted them , 在lunch 的時候), 不過我當日在上海幫襯唔見呀, 我都係純粹講下.講番香港, 個lunch set, 我starter, pasta, main 都想食, 係唔想食甜品, 不過個個選擇都放左甜品响度.而Starter 都有好多選擇, 湯- 自助沙律, 我懶, 所以揀湯. (如果要自助, 就走去食自助餐啦, 食呢D我個心態係唔想行來行去).面包條/Focaccia- 讚, 個balsamic vinegar 都好味.蘑菇湯, 好creamy, 本人偏愛白湯 Pasta 本來想點risotto, 驚太豐富叫左三文魚penne. 主菜要羊架, medium rare, 好好食.  juicy, 唔羶.  朋友話佢個雞都好食.  Dessert 揀了panna cotta同cheese cake, 佢個signature dessert 係我一向都唔食的種類.雖然餐

前年去上海終於試左, 只可惜該店已關門.

面包條/Focaccia
- 讚, 個balsamic vinegar 都好味.

蘑菇湯, 好creamy, 本人偏愛白湯

雖然餐飯冇景睇, 但食物好真係唔駛睇景. Service 好friendly, good dining experience.  多謝.

羊架
Double Espresso