2024-01-04
今次同幾個老友記來到咗啲海潮食堂,一家馳名嘅撈通天堂!入到去,感覺就好親民,環境溫馨,唔使拘泥咁食飯。最正嘅當然係手撕雞拼五香肉丁麻辣撈通粉!將啲麻辣汁融入通粉裡面,咬落去夠晒滋味,仲有肉丁嗰陣香味噴出嚟,真係咸香得嚟唔會太辣,岩曬冬天呢陣涼食住。椒鹽炸燒賣簡直係脆皮界嘅達人,入口即溶,這淡淡嘅椒鹽味,完全攪拌得剛好,搞到我想再點!鹽水通菜清新得來超解膩,另一盤簡單嘅蔥花蛋烘底三文治外表普通,但蛋香味同蔥味嗆鼻,幾可口,就係同撈通比起上真係略遜一籌,我一定要留肚再啜一碗!煎餃子就算盞頭鮮味啲,湯汁啲,相比嗰撈通,就少咗分魄力,幾百搭。總結,嗱,呢度嘅食物素質好高,服務又唔錯,而且用嘅材料係上上之選,適合想齊齊分享嘅三五知己。海潮食堂,如果你想擺脫咁多選擇分不清,真心推介你嚟試吓佢嘅撈通粉,實會令你回味無窮!🤤🔥🍜