2011-03-19
Present前夕,工作辛勞一番後,拉埋另外4個隊員黎沙田食Pizza!雖然呢度坐得實無大商場d餐廳咁舒服同豪華咁.但宜家生意難做,我地亦不時幫襯下d小店,唔好俾d大財團攏斷o西個市場,特別係呢d咁有心既neighbour餐廳更加要試試!!!由沙田火車站天橋行到落黎呢個排頭村,餐廳座位唔多,好彩book左位,被安排坐到了大傘下的一張圓木台!只係簡單既一張花紋木台布,就感覺到家庭氣息!所有食物都在booking時order,所以唔洗等好耐而上木台又係熱既!!!我地要左個開心心家庭餐....1.13吋啖啖肉PIZZA餅底夠脆,而且芝士又夠多,可以拉得起好多絲,視覺效果增添食慾!!料又多,最喜愛入面d漢堡包豬柳肉粒,同煙肉,夠o西香!!!個pizza仲好似有d香料既味,好似有d似五香粉咁,好特別*2. 皇牌雞翼這個雞翼雖然賣相普通,一堆焗雞翼加左d泰式酸辣醬,但食落口就知...我成餐既favorite,我覺得佢yip得好夠味呀,食到最容住骨既肉都好香味.個皮唔係話脆,但香口,就算加左d醬o係上面都起碼唔會好lum咁!3. 焗青口呢個mama地,我食左兩粒.第一隻食既白色即青口姆,但內著仲凍凍
雖然呢度坐得實無大商場d餐廳咁舒服同豪華咁.
只係簡單既一張花紋木台布,就感覺到家庭氣息!
所有食物都在booking時order,所以唔洗等好耐而上木台又係熱既!!! 我地要左個開心心家庭餐....
1.13吋啖啖肉PIZZA 餅底夠脆,而且芝士又夠多,可以拉得起好多絲,視覺效果增添食慾!!
料又多,最喜愛入面d漢堡包豬柳肉粒,同煙肉,夠o西香!!!
2. 皇牌雞翼
3. 焗青口
呢個mama地,我食左兩粒.
第一隻食既白色即青口姆,但內著仲凍凍地,而且有d腥味.
我以為飲下d汁會幾甜,點d仲腥,成件事諗起都嘔心.
第二隻食橙色即青口公,又ok波,起碼無腥味..
不過d汁入面加埋多d芝士可能仲正.
4. 蒜容扭紋包蒜容味mama,唔多夠,特別係一條咁粗,大可慷慨少少
內裡都應該搽埋蒜容醬,而加好似咸味多d,似係d 鹽水味咁.
5. 龍蝦汁海鮮意粉+o加o厘豬排飯 個汁味道幾重,面/飯既軟硬or濕度適宜* 呢度仲有一樣野好,就係飲品好多選擇,上圖只係幾款,仲有double數量既選擇!!
食碗面都$30啦,想食抵食又好味既pizza,呢度係首選,埋單每人$40到炸!!!!