2023-03-28
1996 瀏覽
餃子界天花板👑「豐信餃子店」,要食到佢真係要的起心肝俾啲耐性排下隊👫,平日6點前去到,店門外都已經擠滿人,最後排咗40分鐘,終於俾我食得到喇yeah✌🏻!·🥟芝士粟米鮮肉餃 HKD$45/7隻(+$2轉即煎餃)餃子即叫即煎,熱辣辣即食個皮好夠脆😚。芝士粟米鮮肉餃真係好好食😋,新穎嘅配搭好夾!鮮肉🐖、粟米粒🌽加埋芝士🧀,鮮肉一咬開爆汁💦,芝士口感好creamy,最優勝之處係芝士唔會搶咗肉鮮香👍🏻,絕對係我的至愛!!·🥟薺菜馬蹄鮮肉餃 $45/7隻(+$2轉即煎餃)好有驚喜🤩,呢款餃子極具咬口,馬蹄粒好爽口😬,平時好少見以馬蹄做內餡嘅餃子,推薦大家試下。*如果想邪惡啲可以追加金沙餃✨(煎餃+$16),煎餃表面會鋪滿流沙鹹蛋黃醬,超級邪惡呀😈!·🥟芫茜鮮肉餃(湯餃) HKD$43/7隻呢款餃子又係好驚艷到我😚,芫茜味道好香好清新🌿,唔會令人覺得佢好搶味。最讚嘅一定係店家自家煲嘅湯底🥣 - 椰子海帶鮮雞豬骨濃湯🥥🐓🐖,椰子味道好突出,鮮甜清新,無味精食完唔會口渴,大愛💕!·🌊涼伴海蜇 HKD$22海蜇口感又爽又脆☺️,幾香麻油味。·🥚秘汁滷蛋 HKD$18滷水蛋滷得好入味👍🏻,顏色同味道
🥟芝士粟米鮮肉餃 HKD$45/7隻(+$2轉即煎餃)
餃子即叫即煎,熱辣辣即食個皮好夠脆😚。芝士粟米鮮肉餃真係好好食😋,新穎嘅配搭好夾! 鮮肉🐖、粟米粒🌽加埋芝士🧀,鮮肉一咬開爆汁💦,芝士口感好creamy,最優勝之處係芝士唔會搶咗肉鮮香👍🏻,絕對係我的至愛!!
🥟薺菜馬蹄鮮肉餃 $45/7隻(+$2轉即煎餃)
好有驚喜🤩,呢款餃子極具咬口,馬蹄粒好爽口😬,平時好少見以馬蹄做內餡嘅餃子,推薦大家試下。 *如果想邪惡啲可以追加金沙餃✨(煎餃+$16),煎餃表面會鋪滿流沙鹹蛋黃醬,超級邪惡呀😈!
🥟芫茜鮮肉餃(湯餃) HKD$43/7隻
呢款餃子又係好驚艷到我😚,芫茜味道好香好清新🌿,唔會令人覺得佢好搶味。 最讚嘅一定係店家自家煲嘅湯底🥣 - 椰子海帶鮮雞豬骨濃湯🥥🐓🐖,椰子味道好突出,鮮甜清新,無味精食完唔會口渴,大愛💕!
🌊涼伴海蜇 HKD$22
海蜇口感又爽又脆☺️,幾香麻油味。
🥚秘汁滷蛋 HKD$18
滷水蛋滷得好入味👍🏻,顏色同味道都係滿滿嘅滷汁印記,就連蛋黃都有滷水味道😋,可見滷得幾足!
🌿清熱潤喉羅漢果上草茶 HKD$10
自家煲嘅羅漢果涼茶,微甜甘香😙,食咗咁多煎餃可以幫助清熱。
🌼菊花蜜 HKD$10
少甜清澈🍃,飲落好潤喉。
📍豐信餃子店
太子汝州街17號地下A號舖