2009-07-26 4 瀏覽
今日行海港城, 見到這間New York Fries 正在排隊!上次食過愛爾蘭的薯條覺得都ok, 所以今次都試吓紐約的好唔好味, 答案係: 一般!打開份介紹, new york fries 的薯條有幾款大類, 最後揀左vege, 買左盒細的, 跟餐可以要埋枝裝飲品, 四十七蚊, 一d都唔平味道就一般, vege 有蕃茄粒, 蔥粒, 可能切得太細粒, 所以好似無味咁, 落左同無落都無分別.. 另外加了深啡的醬汁, 有少少牛的味道, 但唔濃, 薯條的味已經蓋過, 仲食到芝士味, 又係唔多, 仲有奶油的味, 呢隻係最重, 所以基本上係食到奶油味而已不過唯一可取係薯條的薯仔味真係好重, 係新鮮薯仔做, 不過炸得唔脆, 感覺上無愛爾蘭的薯條咁好食! 而且賣得太貴, 有點唔抵的感覺