2022-04-20
上星期去中環影相,臨走前去左燈籠滷味外賣要反屋企同屋企人share食先!C 雞翅膀、鴨胗、麻吉燒、野生黑木耳、高麗菜 $68 + $3 手工烏龍麵: 超級推薦大家食!最飽肚的主食!雞翼幾入味size適中,鴨胗口感完全吾覺太硬而怕難消化,床吉燒細細粒,口感幾彈牙。黑木耳酸酸地幾開胃。高麗菜吸入左湯汁,食落幾入味。特登加左3蚊轉手工烏龍麵,麵質彈牙又夠滑口,吸入左醬汁,更加入味。G 眷村懷舊排骨便當 $68: 本身對便當無抱太大好感,但依度既便當未免太豐富了吧!排骨口感幾實肉,下層全是已調味既粉絲,口感好彈牙又爽口。飯既份量對我黎講剛剛好,因為食完成盒便當會幾飽肚!飯上仲有幾粒魯肉粒,另外仲有少少野生黑木耳作小食,酸酸地令人幾開胃。海苔鹽酥雞 $24: 食台灣野必定食叫鹽酥雞,雞粒好方便食,炸得好香脆而咸味剛好!雞肉吾會鞋口之餘,食落幾惹味添!台式香蒜腸 $19: 依款台灣腸比我想象中味道較咸一點,對比出面既腸口感食再實啲啲。甘梅香脆地瓜條 $19: 每條大小粗幼適中,炸得吾等太油膩,食落吾會滲出油份。地瓜條味道香口,價錢較便宜,值得作為小食啊!兩個餐均有熱冬瓜茶配送,味道幾甜。
兩個餐均有熱冬瓜茶配送,味道幾甜。