成日食apm食到悶悶地,趁週末一於試下隔離亞太中心既餐廳!其中最出名就係呢間好多人推介嘅西餐,環境舒適,食物水準穩定地高。餐廳係偏向酒吧風格,入面裝修充滿美國元素,座位好闊落,檯面亦夠大擺大大隻既西餐碟,用餐體驗十分唔錯!晚餐有SET DINNER或者正常MENU散叫。今次SET就選擇咗PIZZA,亦叫咗品評唔錯既美國泰勒太平洋石蠔一試。生蠔非常新鮮,食落好清甜好FRESH,蠔身亦好厚肉,唔算太重海水味,不過鮮味真係好出!$88 四隻呢個價錢無得頂!覺得點Dinner Set既主要原因都係因為依個價可以食到4隻靚蠔跟SET餐湯係腰豆蓉湯,第一次試感覺幾特別味道係ok既,淡淡既豆香。另外隨餐亦都有個MGB小食拼盤,係一人份量。香草雞翼炸得好香口,仲有巴馬火腿、風乾牛肉同Feta Cheese,每樣淺嘗都夠🤭質素不錯,火腿有咸香,牛肉軟稔。main簡左意大利辣肉腸煙肉薄餅成個薄餅都舖滿層層芝士,真係好多好多芝士,食落好有咸香,再有濃郁茄膏底加埋辣肉腸煙肉肉香,其中一個PIZZA既必勝材料配方!熱辣辣食唔停!另外叫一份美國star ranch黑毛安格斯西冷10oz牛扒配黑松露薯條。烤得好靚,

跟SET餐湯係腰豆蓉湯,第一次試感覺幾特別
味道係ok既,淡淡既豆香。

另外隨餐亦都有個MGB小食拼盤,係一人份量。

main簡左意大利辣肉腸煙肉薄餅

烤得好靚,一格格炭燒網紋好吸引呢。有賣相,味道口感都一樣有,點左Medium,完全無overcook,超正!切開唔會有血水唔韌,肉質鮮嫩有肉汁,牛肉味好濃,配上簡單燒汁已經好好味,而且肥膏比例好,少少肥油好惹味!
SIDE DISH 仲加咗個芝士蟹肉焗蘆筍,雖然細細碟,但蟹肉都俾足料,啖啖肉之餘食下清新既蘆筍啦。

甜品就叫咗藍莓梳乎厘&蘋果奶酥配吉士醬,兩樣甜品都真係有心機去整。
梳乎厘淨係賣相已經令人流口水,即叫即焗香噴噴,甜度適中,夾埋佢個雲呢拿雲糕食,不出兩分鐘已經成個食晒。

蘋果奶酥,焦糖蘋果碎再配上奶酥碎,有果甜亦有口感!

總結係十分推薦觀塘依間西餐廳,食物有誠意,性價比幾好!
2019-12-08