2018-01-22 1133 瀏覽
禮拜日晚係深水埗買完野,同朋友想搵間食all day breakfast.就搵到附近美荷樓呢間冰室。係黃金步行過去10分鐘左右,都唔算太遠。黎到望望meun,發現原來夜晚冇all day breakfast.所以我地就揀左其他野食啦。首先係炸鱈魚併鐵板薯條配蛋黃醬。我自己好怕食好腥的魚,但呢個炸鱈魚超級好食。係我食過最重魚味的炸魚!但佢完全冇腥味。點唔點蛋黃醬都好好食!配埋粗薯條。對於薯仔愛好者,呢個薯條真係無得輸!入面係好林的薯蓉咁,熱辣辣咁點埋蛋黃醬好正;佢仲有沙律伴碟,一d都唔係heahea伴碟。沙律用埋黑醋!$68好抵。之後就叫左卡邦尼扁意粉伴帕爾瑪火腿,都係$68,跟餐有湯/沙律,再加$12配左雜果賓治。意粉超級creamy,但係唔會食到膩!通常卡邦尼意粉第一啖好好食,但愈食愈流!呢個完全唔會。好推介大家食。另外野飲就普通,冇咩特別。但係入面就有好多雜果,足料。最後點呢個德國咸豬手配酸椰菜$128,呢款要等耐少少,都係餐有湯/沙律配。我地就再加$12叫埋草莓沙冰。呢個豬手上嘅時候已經切好一舊舊,好方便!唔駛自己切。味道一流,皮脆肉嫩!份量都幾大,如果呢個價錢,真係水準以上。佢

所以我地就揀左其他野食啦。首先係炸鱈魚併鐵板薯條配蛋黃醬。

炸鱈魚併鐵板薯條配蛋黃醬

卡邦尼扁意粉伴帕爾瑪火腿
雜果賓治

呢個豬手上嘅時候已經切好一舊舊,好方便!唔駛自己切。味道一流,皮脆肉嫩!份量都幾大,如果呢個價錢,真係水準以上。佢仲有酸椰菜絲,配合豬手食,味道層次更提升。

而湯就係羅宋湯,味道有少少奇怪。但入面係好足料,可能我飲唔慣呢種味。唯獨呢個湯有少少失息。

最後超級推介
就係草莓沙冰。跟餐只係$12,大大杯!一飲落去,好似食緊Haagen的士多啤梨雪糕咁。味道係堅士多啤梨,唔係假果d味道。佢係有少少果肉,有士多啤梨香甜仲有果陣少少果酸味。真係超好飲!!中意士多啤梨嘅人唔好放過呀!!!!
德國咸豬手配酸椰菜
草莓沙冰

除左好飲好食,又唔算太貴之外。環境一流,我地禮拜日晚七點幾八點黎,好少人。唔會有人騷擾,而且仲有好多好靚、有創意場景同埋擺設。

睇meun都見到有20-30人套餐,呢到坐位好岩一大班朋友黎食野、傾計。價錢分分鐘平過cafe,但水準超高!仲唔會有cafe咁嘈,超推介!

2至10幾人都岩玩、岩食、岩坐!

炸鱈魚併鐵板薯條配蛋黃醬
卡邦尼扁意粉伴帕爾瑪火腿