2024-06-23
今日同左小朋友去將軍澳海濱橋影下相,行到見肚餓就見到呢間對住海濱嘅台式餐廳,就去試下。紅燒牛肉麵(古早味湯)🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️先飲一飲個湯頭,藥材味好出,但係又唔太濃味,唔太咸幾好。我哋轉左刀削麵,煙煙韌韌。牛肉幾大方,厚切又煮到好淋,推薦!👍🏻鵝肝蚵仔魯肉飯 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️蚵仔無沙幾乾淨,有鮮味。鵝肝煎到好香,連埋魯肉飯就係滿滿嘅油香。🤩因為夠油,食半碗都好夠,建議呢個飯唔怕肥嘅女士可以share食。小食食左幾樣小食,幾抵食,可以一齊講:台灣腸 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️佢有埋墨魚腸,份量都多,最正係佢夠正宗有埋生蒜🧄滷水糖心蛋 🅰️🅰️🅰️🅰️夠入味,生熟程度啱啱好,有流心😍,唔錯。黑松露炸花枝丸 🅰️🅰️🅰️🅰️我覺得唔落黑松露好d,炸花枝丸本身都夠味,建議胡椒味再重d,咁黑松露就不必要。總括嚟講,呢間餐廳都幾多選擇,價錢合理,份量正常,附近又有唔錯嘅打卡位,對住個海濱食又幾chill。特別想讚下呢度員工好nice👏🏻,見到我地帶小朋友都主動提供小朋友餐具同較剪,仲知邊度有得換片,抵讚!用餐體驗愉快🥰推介大家嚟食!
紅燒牛肉麵(古早味湯)🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
鵝肝蚵仔魯肉飯 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
小食
食左幾樣小食,幾抵食,可以一齊講:
台灣腸 🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
佢有埋墨魚腸,份量都多,最正係佢夠正宗有埋生蒜🧄
滷水糖心蛋 🅰️🅰️🅰️🅰️
夠入味,生熟程度啱啱好,有流心😍,唔錯。
黑松露炸花枝丸 🅰️🅰️🅰️🅰️