2022-09-04 26 瀏覽
🎀 一起⭐ 烤雞髀肉串⭐ 孜然燒雞中翼⭐ 鹽燒熊本和牛串⭐ 老北京牛肉串⭐ 鹽燒鹿兒島一口豚⭐ 新疆烤羊肉串⭐ 蒜蓉燒原條茄子⭐ 肉桂燒菠蘿⭐ 蜜糖燒台灣花枝丸⭐ 蜜糖燒芝士腸⭐ 山椒燒豬頸肉⭐ 川燒翠玉瓜今日去奧海城shopping 順便去一間好多人介紹過嘅串燒店 ㄧㄧ 「一起」食番餐Happy Friday 串燒。呢間串燒店嘅串燒味道真係超級好食呀!當中特別推薦蒜蓉燒原條茄子, 佢個蒜蓉茄子首先係一啲都唔油嘅, 而且係超級多汁, 用筷子一夾起就發現茄子嘅蔬菜汁慢慢流出嚟。超級好食!!!佢嘅新疆烤羊肉串嘅羊肉味好濃烈, 係真係有羊肉味而唔係羊騷味, 證明食材品質好好。另外都好推薦佢嘅鹽燒熊本和牛串, 和牛嘅肉香同埋油脂香好充分咁互相融合, 真係好jeng。佢嘅肉桂燒菠蘿亦都係一個好出色嘅combination, 肉桂令到個菠蘿嘅甜味更加突出。至於翠玉瓜都係好鮮嫩多汁, 係必叫嘅蔬菜之一。最後要推薦嘅就係蜜糖燒台灣花枝丸, 燒到每一粒都係有脆面得黎又唔乾身, 好食!Overall嚟講, 我覺得呢一間串燒店味道好好, 而且價格亦都好抵食, 我叫咗十幾樣嘢先係三百蚊, 真心推薦俾大家!Ad
🎀 一起

⭐ 蜜糖燒芝士腸
⭐ 山椒燒豬頸肉
⭐ 川燒翠玉瓜

Address: 大角咀海庭道8號富榮花園8座地下8號舖
Shop 8, G/F, Block 8, Charming Garden, 8 Hoi Ting Road, Tai Kok Tsui
港鐵奧運站 D1 出口, 步行約9分鐘

#food #foodie #foodhk #foodiehk #大角咀 #美食 #大角咀美食 #奧運 #奧運美食 #hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港