2022-02-26
環境日子氣氛難過,如何在這些日子中講句好撚正? 我想,不如去何蘭正吧~蘭桂坊新店比Soho新店大很多,最正係可以揸住杯酒望住聖保羅堂向上主告解,好吊詭~我都想同耶穌坐席等佢把水變酒,不過未遇到佢之前去住何蘭正先吧,最近某幾款cocktail/ beer 做緊買一送一,買一送一大平賣飲多幾支都有將水變酒既效果啊~-香港製造「黎明來臨前」,我話你知,係苦既大家都經歷緊,但飲得苦中苦方為人上人,飲過苦酒,明天又係一條好漢。-冬陰啡冬陰公既朋友啊~檸檬草加香茅加咖啡冰凍得黎爽又帶點辣完全 顛覆咗對杯啡的想像。-法式幼滑薯蓉 / 松葉蟹肉/ 雞油花鵰Creamy Mashed Potato / Snow Crab meat / Chicken fat Shaoxing wine佢地既法式薯蓉真係超滑, 幼滑如絲果種,松葉蟹肉啖啖海水美味,而個after taste 竟然係花鵰味! 有蟹有酒, 夫復何求!-香煎紐西蘭雞胸(130g),喇沙醬紅毛豬肋骨,配 炸美國薯仔 及 香噴噴羊肉雜菜咖喱醬Pan fried New Zealand chicken breast andLaksa style po
蘭桂坊新店比Soho新店大很多,
最正係可以揸住杯酒望住聖保羅堂向上主告解,
好吊詭~
我都想同耶穌坐席等佢把水變酒,
不過未遇到佢之前去住何蘭正先吧,
最近某幾款cocktail/ beer 做緊買一送一,
買一送一大平賣飲多幾支都有將水變酒既效果啊~
香港製造「黎明來臨前」,
我話你知,係苦既
大家都經歷緊,
但飲得苦中苦方為人上人,
飲過苦酒,明天又係一條好漢。
冬陰啡
冬陰公既朋友啊~
檸檬草加香茅加咖啡
冰凍得黎爽又帶點辣
完全 顛覆咗對杯啡的想像。
法式幼滑薯蓉 / 松葉蟹肉/ 雞油花鵰
佢地既法式薯蓉真係超滑,
香煎紐西蘭雞胸(130g),
喇沙醬紅毛豬肋骨,
配 炸美國薯仔 及 香噴噴羊肉雜菜咖喱醬
Laksa style pork ribs
Served with deep fried US potato, w lamb and vegetable curry sauce
一次過滿足雞豬羊三個願望,望落去已經知夠澎湃,雞胸煎得香口,信我,一d都唔鞋。
香噴噴羊肉雜菜咖喱醬超好食,唔會覺得羶
下面舊炸過既薯仔先係邪惡。
何蘭正啊救命。
24小時慢煮伊比利亞叉燒,溏心蛋,紅洋蔥漬,香噴噴香蔥豬油撈飯Slow Cooked 24 hours Iberico Char-siu, 63°C Japanese Onsen Egg and Aromatic Pork Fat Spring Onion Oil Akita Komachi Rice
我唔理喇,伊比利亞叉燒肥瘦層層相間,以前我會去左d肥,今次成舊放入口,Ho Leng Jeng!
撈埋半生熟溏心蛋落d豬油飯到,人生得意需盡歡,趁有quota 就食多兩啖~