未搬之前係K11 食過一次tea set 一次晚餐, 食物質素及環境不錯, 搬了新鋪又試下但一試不再首先, 星期六下午3時場內坐左7成客左右, 但都有4-5張吉台, 門口完全無人排隊經理眼見到我地, 但完全唔打算招呼, 就算我舉手話兩位,佢都無反應, 反而係門口旁邊有位客人在我叫他之後舉手話要杯水, 佢就好勤快甘俾左杯水佢, 但明明就係我地隔離, 佢都唔打算帶位, 係返入廚房抹左手再出黎。不過都唔緊要, tea time ma 輕鬆D香港人,我等你一陣終於, 俾完水, 洗完手, 出黎門口想招呼啦, 經理第一句就話"我地無set 食既!"我同友人呆一呆, 我都唔係黎食set, anyway that's fine, a la carte 囉, 無問題但最鬼異其中一樣黎啦, 覆經理 我地無問題, 甘你應該帶位啦掛, 點知經理要求我地兩位, 要排係佢門口帶位櫃台隔離個條拉左既繩入面,等一等我地又呆啦, 其實我米就係企係你個帶位櫃前面囉, 阿經理你要求我地行一步企係櫃既側邊係咩原因呢? 你門面甘大, 而且仲一個人都無tim, 而我同朋友就得兩個人即, 就算移埋去都係一步,甘都要行埋一步? 不過
但一試不再
我地又呆啦, 其實我米就係企係你個帶位櫃前面囉, 阿經理你要求我地行一步企係櫃既側邊係咩原因呢? 你門面甘大, 而且仲一個人都無tim, 而我同朋友就得兩個人即, 就算移埋去都係一步,甘都要行埋一步? 不過經理堅持要行個一步, 真特別, 都行啦, 可能佢見到D我地見唔到既人
終於擾攘左幾分鐘, 有得入啦, 限時90分鐘呢D唔駛講啦, 經理鬼食泥甘一輪嘴講左一堆野, 其實我地一句都聽唔到佢既內容, 最後發現, 原來佢叫人地參加會員, 參加會員會有95折, 真係非常難聽得明
跟住叫野食, 整體定價都唔係走平民路線, 都屬於中高檔, 一杯咖啡大約係HKD60-70, 坐得舒服其實都接受既, 不過因為朋友對全脂奶敏感,點餐既時候就問店員啦, 因為佢既餐牌都有寫, "如對食物敏感, 可向店員更改"
唔要full milk 轉oak milk 可以嗎?
店員回覆快狠準 "無!" ai.......個下都係呆啦, 再問 "甘請問無oak milk 有無其他代替因為full milk 敏感" 仍然係快狼準 "無!"
係反眼之際, 衝口講左句"下...甘可以飲咩?"
阿店員都好清楚餐牌嫁其實 羅支筆快速地指住餐牌 "呢樣!呢樣!同呢樣囉!"
態度係極之不耐煩同唔友善啦, 概然係甘, 都無謂要大家食得甘辛苦啦
講真, 一個帶子意粉價格都定係150以上, 咖啡定位60-70圓既餐廳, 甘既服務態度, 真係可能澳牛都會好過佢, 完全感覺唔到係一個環境舒服, 服務態度良好既餐廳, 同之前K11食開既完全聯想唔到一齊
所以免了,還是讓我們走吧, 臨離開發現, 隔離台, 兩位小姐客人, 點了一個薯條, 一個帶子意粉及兩杯飲品,  飲品飲曬的, 薯條食左一半, 帶子意粉還有6成, 重點帶子無食過甘滯。服務質素我個人認為必須改進, 另外推測, 食物味道可能都需要改進。
2023-10-14
3 分鐘 (堂食)
下午茶