2023-12-15
🎄🎊🎉聖誕Buffet第一擊🎉🎊🎄就嚟又到聖誕,又系時侯要同家人、朋友聚多d,食多d大餐🫶,-齊歡渡呢個普天同慶嘅節日話說屯門有間以火車做主題既餐廳,店內有好多火車嘅擺設唔在講,入面部分位置仲佈置到成個火車車廂咁,頗有特色;系鮮紅色車卡入面既車廂中用餐,走上一場遊歷各國既美食之旅,都幾有feel👍🏻火車迷打卡必去👍🏻適逢呢期仲做緊✨牛迷•龍蝦•焗蠔自助晚餐✨,睇落好吸引,等我都帶屋企人梨試吓先😍主角之一既燒澳洲和牛西冷燒到唔嚡唔韌啱啱好;外焦內粉,口感細嫩牛肉味濃👍🏻芝士焗龍蝦系透明烤爐現場即焗,睇住芝士系半殼龍蝦🦞上面慢慢溶化,口水都忍唔住流出梨。焗完之後,爽滑彈牙既龍蝦肉充斥住濃濃芝士香,邪惡非常,不愧系主角之一👍🏻第三個主角— 即燒活生蠔生蠔蠔肉隻隻飽滿白嫩,肥肥白白又滑滑,蠔味好重又痴殼,次次行過我都要拎隻番去食😂冷盤海鮮有:白蝦、青口、翡翠螺、鱈場蟹腳同埋麵包蟹,選擇唔算少刺身方面:有三文魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、甜蝦、赤貝以及八爪魚7款,樣樣都好新鮮同好夠凍熱葷有:中、西式靚湯,天婦羅丶爐端燒、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾丶辣炒龍蝦鉗以及龍蝦
第三個主角— 即燒活生蠔
熱葷有:中、西式靚湯,天婦羅丶爐端燒、中式蒸魚、霸王貴妃雞、瑤柱扒時蔬、美式豬肋骨、紅酒燴澳洲和牛尾丶辣炒龍蝦鉗以及龍蝦炒飯..選擇豐富
甜品方面:水果、蛋糕甜點既選擇雖然唔算好多,但係味道唔差,其中新鮮熱辣嘅迷你窩夫好搶手,鬆軟厚實又重蛋香,放球雪糕上去一齊食真係好完美😍
最不得了嘅就係雪糕櫃竟然有三大個,一個雪糕櫃入面放滿哂movenpick牌子既雪糕俾你隨便𢳂😍;一個放滿哂Häagen-Dazs既雪糕杯❤️;最後一個就放左CoCo Berry既雪糕杯🤩比你隨便拎;
幾個牌子,多種口味嘅雪糕都可以喺呢度-次食勻哂,兒時願望完全滿足晒💗今餐真係好滿足👍🏻
🚄The Platter
📍屯門建豐街4號悦品度假酒店2樓