2020-06-16 447 瀏覽
“讓我 歡送十八 整個十八 寫進日記簿 即使以後很平凡 這一節亦美好”最近因為人生大事所以密密地約唔同嘅朋友食飯,而今晚就約咗個舊生係中環,諗住一路飲住酒,一路傾心事,順便可以重溫以前一齊發生過嘅事既然係想飲酒又想傾計,咁當然係搵一個舒適又安靜嘅地方啦,於是就搵左呢一間樓上嘅酒吧餐廳網上面見到餐牌主打係burger,而且仲有加$98任食小食,感覺都好似幾抵咁,所以就每人揀咗一款burger再任加小食我叫既呢一款係old-fashion combo,有齊burger、爆谷同cocktail,份量啱啱好夠一個人食,不過略嫌爆谷唔夠脆,配上七味粉都唔係太夾。至於個burger係幾好食嘅,牛肉都充滿肉汁,而且麵包都幾鬆軟至於杯酒我就覺得一般,好似冇乜特別,伏特加嘅味道比較重,最重要係份量明顯地唔夠至於任食小食嘅部份,一開始係所有小食都會黎一次先,炸物都唔算太過油膩,不過其他串燒都係一般般,唔係太過突出,亦都令人唔想encore最後埋單兩個人一共$1300,感覺真係唔多抵,雖然係叫咗三個清酒,不過都算係度過咗一個愉快嘅夜晚
“讓我 歡送十八 整個十八 寫進日記簿
即使以後很平凡 這一節亦美好”

2020-06-15