2016-03-01
十一點零行完街又有點肚餓,就附近揾下野食,因已經好夜唔想食得太heavy, 男朋友話試下呢間一品燒食下串燒入到去幾有氣氛,同d知己飲下酒食下串燒佐酒簡直一流佢地推介左新泰式menu, 仲話係泰國人主理,都幾多選擇, 咁困難既工作緊係留被男友做啦 hahaaa泰式生蝦 $68好夠新鮮彈牙,好鮮蝦味,讚!一品燒羊架(2件) $68口味呢樣野果然好個人呀,男友話騷得濟但對於我呢lamb lover 就唔夠騷,但味道一流不會過鹹,仲好原汁原味一品招牌蒜蓉燒茄子 $38好夠蒜蓉,而且好多時在外食都會特別油膩,但一品這個茄子不但不油膩而且味道調味剛好,好味道連皮都想食埋一品脆皮燒白鱔(1串) $38鱔既油脂經過燒烤後已經分佈內外, 一咬落去簡直充滿了左口內, 好滿足一品芝士燒蠔(4隻) $72芝士好滿,包滿了成隻蠔亦都溶晒,一口一啖好夠芝士味
入到去幾有氣氛,同d知己飲下酒食下串燒佐酒簡直一流
佢地推介左新泰式menu, 仲話係泰國人主理,都幾多選擇, 咁困難既工作緊係留被男友做啦 hahaaa 泰式生蝦 $68
好夠新鮮彈牙,好鮮蝦味,讚! 一品燒羊架(2件) $68
口味呢樣野果然好個人呀,男友話騷得濟但對於我呢lamb lover 就唔夠騷,但味道一流不會過鹹,仲好原汁原味 一品招牌蒜蓉燒茄子 $38
好夠蒜蓉,而且好多時在外食都會特別油膩,但一品這個茄子不但不油膩而且味道調味剛好,好味道連皮都想食埋 一品脆皮燒白鱔(1串) $38
鱔既油脂經過燒烤後已經分佈內外, 一咬落去簡直充滿了左口內, 好滿足 一品芝士燒蠔(4隻) $72
芝士好滿,包滿了成隻蠔亦都溶晒,一口一啖好夠芝士味
題外話/補充資料:
位置地點方便, 可隨意點選輕量食也沒問題