2011-11-04 58 瀏覽
同朋友起廣華醫院附近食完飯, 仲意尤未盡“口行行”, 見到有間新開甜品, 望入去又幾順眼, 一於試下佢!!我地三個人, 一人叫左一個share食, 分別係Classic心太軟, 流心芒果粒粒布丁同士多啤梨窩夫. 個個樣都ok靚仔! 師父係有d heart喎~1.流心芒果粒粒布丁由細到大我最鍾意食就係芒果布甸, 去飲茶食到飽一飽我都會叫架! 入正題, 流心芒果布甸我都係第一次試, 食落感覺好豐富, 因為除左流心d汁之外, 布甸本身佈滿果肉, 軟硬度適中, 食得我好開心!2.士多啤梨窩夫窩夫不時都有食, 但最怕食到一口都係粉餅 “淋bat bat”咁…. 呢個我係特別鐘意, 佢比較厚身, 食落去係外脆內鬆軟! 正如我鍾意食茶餐廳d粗著條, 唔鍾意食mc噹噹d幼薯條一樣, 呢d先叫有層次! 士多啤梨醬係淡紅色, 味道亦比較 “真實”, 唔似出面買到既strawberry jam咁假. 仲有一兜蜜糖仔分開上, 想食幾多就落幾多~3.Classic心太軟心太軟差不多間間西式甜品都有得食, 最感動莫過於劈開佢流晒心果下. 今次當我地幫個心太軟 “開光”時, 奇怪喇? 點解d朱古力流得咁慢既? 問下
貓貓
甜品柜
流心芒果粒粒布丁
1.流心芒果粒粒布丁

士多啤梨窩夫
2.士多啤梨窩夫

Classic心太軟
3.Classic心太軟

心太軟差不多間間西式甜品都有得食, 最感動莫過於劈開佢流晒心果下. 今次當我地幫個心太軟 “開光”時, 奇怪喇? 點解d朱古力流得咁慢既? 問下d職員, 原來佢地係用靚既朱古力去做, 唔會溝太多其他野, 流得慢係正常不過既事. 食落又真係有分別, 朱古力香濃, 跟埋個雪糕, fit到震!

跟據經驗, 新開而好食既食肆, 一旦紅左就會質素下降! 希望能夠甜牙牙keep住水準! 等我以後出旺角仲可以番兜多幾次!
2011-11-03
3 分鐘 (堂食)
貓貓
甜品柜