2024-07-31 171 瀏覽
生日前就plan 定去南丫島 見到雜誌介紹都好想去睇下食下好在天公作美 都算好天 無落好大雨先去得成食飽左就行去店食甜品見小店都係得三張枱 所以都明白點解要寫明最低消費 小店生意難做難得一場黎到一定要食招牌豆腐cheesecake 不用配coffee 都好夠味 又不太甜 好豆腐 軟綿綿 必食 老闆娘介紹餐牌 建議我地由淡味食到濃味 由上至下咁睇menu 忘記了影cake menu 呢個Oreo cheesecake 一睇都知足料 就咁食係偏甜 因為有焦糖醬 所以係要配coffee 一甜一苦 好鬼夾 男朋友都不知不覺間食左好多 平時他不好甜吃 Drink menu 老闆娘recommend Americano 先嘗試到豆既味 我地就先叫左一杯try try 果然係要叫多一杯 配cake 真係有配搭過既原來二人共256 元 沒有限時 可以傾吓 食下cake 嘆吓咖啡 人生樂事 同老闆娘傾計 原來小店做左十幾年 真係不容易呢
生日前就plan 定去南丫島 見到雜誌介紹都好想去睇下食下

好在天公作美 都算好天 無落好大雨先去得成