2009-11-13 42 瀏覽
搜尋九龍灣有邊度好食,呢間都算係頭一兩名了當然要去試試味,而且又近校院今日喉嚨有少少痛,擔心試唔到好味既食物,好彩總算安然無恙同3個fd一齊去食中午,響淘大搵左少少時間,原來響最埋邊既角位度好彩記得個餐廳名姐,如果唔係真係搵唔到入到去,俾我既感覺係..好似大_樂/大_快咁突然傳來一聲歡迎光臨既說話,係個收銀哥哥講的望一望有冇位,冇哂4個人既位..當時有d灰,但唔算多人有個女店員走埋黎,好有禮服問問我地有幾多人轉眼間佢即刻搵到位俾我地...坐低之後,我負責睇位,靜靜咁留意周圍...我自已就叫左「豆腐扒飯」,睇網友d食評話呢個餐唔錯咁,所以就買黎試試紅白米飯好耐冇食過,乾身岩我而個豆腐扒就相當令我感到興趣咬左啖,軟硬程度適中,豆味幾重預左佢係淡身的,點一點佢格離d「是油」,反而又更加普通左,皆因d豆味7成都被傘蓋豆腐扒下面仲有d瓜瓜菜菜既然黎到素食地方,呢d絕對唔可以放過,同快餐店果d冇得比d菜好爽口,食到有聲咁,好新鮮而d瓜又夠有口感,軟得黎,又唔覺得佢太淋成個份量黎講,我覺得個份量岩岩好,食完好飽而味道方面我都認為好食,可能我口味比較啖身相反,食量大,而且鍾意食肉既朋友,,可能會覺得唔
搜尋九龍灣有邊度好食,呢間都算係頭一兩名了
當然要去試試味,而且又近校院
今日喉嚨有少少痛,擔心試唔到好味既食物,好彩總算安然無恙
好彩記得個餐廳名姐,如果唔係真係搵唔到
入到去,俾我既感覺係..好似大_樂/大_快咁
突然傳來一聲歡迎光臨既說話,係個收銀哥哥講的
望一望有冇位,冇哂4個人既位..當時有d灰,但唔算多人
有個女店員走埋黎,好有禮服問問我地有幾多人
轉眼間佢即刻搵到位俾我地...
坐低之後,我負責睇位,靜靜咁留意周圍...
紅白米飯好耐冇食過,乾身岩我
而個豆腐扒就相當令我感到興趣
咬左啖,軟硬程度適中,豆味幾重
豆腐扒下面仲有d瓜瓜菜菜
既然黎到素食地方,呢d絕對唔可以放過,同快餐店果d冇得比
d菜好爽口,食到有聲咁,好新鮮
而d瓜又夠有口感,軟得黎,又唔覺得佢太淋
成個份量黎講,我覺得個份量岩岩好,食完好飽
而味道方面我都認為好食,可能我口味比較啖身
相反,食量大,而且鍾意食肉既朋友,,可能會覺得唔夠飽/啖味
未來既日子我會再黎試其他的

環境: 店裡面都唔算大,但設計果方面令你覺得個空間感大左(留意果個弧型鏡)
服務: 每個員工好有禮貌,坐響度半粒鐘,起碼都聽超過5~7句有禮貌既說話
衛生: 好乾淨,牆身及地下都有企理
抵食: 見仁見智,最起碼我食得飽
豆腐扒飯
豆腐扒飯