2019-11-04 819 瀏覽
今日同男朋友去尖沙咀食這間串燒小店,在寶勒巷中地舖!這間小店雖然不是太多坐位,但是好舒適又有感覺的獨特設計,掛燈是以不同圖形顏色底紙、更有鳥籠設計、燈光明亮、有大電視作娛樂;食物選擇多,不單串燒,還有涼拌、海鮮、牛豬雞肉、蔬菜、主食等等。而且食材質素好高,好靚的擺設及用心的服務,我們點了好多款即點即製作的串燒美食。1. 涼拌牛舌少少麻味配微微辣的醬汁、涼拌凍凍的、厚身有口感的牛舌好香口好惹味,佢開胃小前菜一流!2. 燒海鮮- 燒白鱔好大串好脆口又唔會乾身,喜歡食魚者必點,皮脆配上香口芝麻粒,厚身鱔肉好彈牙- 燒虎蝦好大隻喔!同我手掌咁大,燒得剛好又爽口又彈牙的大虎蝦🦐🦐- 燒龍躉黑豚肉卷這個真的必食,外面黑豚肉燒得脆口唔肥,龍躉啖啖肉好爽好正的口感- 燒蒜蓉珍寶大扇貝大大隻扇貝粒配上吸汁入味粉絲,蒜蓉又多又香濃,扇貝新鮮多汁- 海鹽燒大蜆男朋友愛食這個,微咸香大隻大蜆又多汁又鮮甜,無沙好乾淨,處理得好好3. 特色串燒- 燒沙嗲手打魚皮餃魚皮好煙韌、內餡豬肉軟滑,配上沙嗲醬汁又是美味- 燒山賊雞翼3隻串得好靚的山賊雞翼,皮脆肉汁嫩口,醃的好入味的雞翼- 燒煙肉韮菜卷煙肉燒得外脆、韮菜翠綠

1. 涼拌牛舌
涼拌牛舌

2. 燒海鮮
- 燒白鱔
燒白鱔

- 燒虎蝦
燒虎蝦

好大隻喔!同我手掌咁大,燒得剛好又爽口又彈牙的大虎蝦🦐🦐

- 燒龍躉黑豚肉卷
燒龍躉黑豚肉卷

- 燒蒜蓉珍寶大扇貝
燒蒜蓉珍寶大扇貝

大大隻扇貝粒配上吸汁入味粉絲,蒜蓉又多又香濃,扇貝新鮮多汁

- 海鹽燒大蜆
海鹽燒大蜆

3. 特色串燒
- 燒沙嗲手打魚皮餃
魚皮好煙韌、內餡豬肉軟滑,配上沙嗲醬汁又是美味

- 燒山賊雞翼
3隻串得好靚的山賊雞翼,皮脆肉汁嫩口,醃的好入味的雞翼

- 燒煙肉韮菜卷
燒煙肉韮菜卷

煙肉燒得外脆、韮菜翠綠幼嫩唔老,這個也是推薦;

- 海鹽燒牛肩胛
海鹽燒牛肩胛

男朋友好愛這個咸香牛味濃郁的牛肩胛肉,保留了牛肉汁,易咬嫩身

4. 其他串燒類

- 燒雞軟骨串
有咬口又唔乾身,有2串

- 日式炸餃子
日式炸餃子

炸得好脆口的餃子,不會燶剛剛好,內餡份量剛好的菜肉餡

5. 蘋果手工啤
有機蘋果酒

手工啤抵飲又特色,選了這個甜美易入口的蘋果酒,好清涼又不會太濃酒精成份,配串燒好夾

2019-11-03
涼拌牛舌