2024-11-04
收工去旺角揾食,喺彌敦道遊下遊下,見到個好大嘅日式招牌“令和鍋物酒場”,見未試過,可以試下😂一坐低除左放低QR code,估唔到仲放低左碟前菜😍order嘅野食未到之前都可以有野咬下,正呀⭐粉紅草莓菠菠唔知飲咩好,見佢張相好靚,所以試下🤭草莓+菠蘿嘅飲品,好fresh,好健康,正👍⭐原條燒茄子茄子本身好難會有驚喜,但係餐廳好用心,茄子嘅面放左木魚絲,有風吹埋去,飛下飛下,好靚😍,仲起埋茄子皮,方便食,正呀❤️⭐石板燒:美國安格斯三角小排肉 100g仲以為要自己燒,都驚自己會over cook,不過見幾特別,係石板燒,個石板到嘅時候,職員問要幾成熟,即刻鬆一口氣😂跟埋個甜甜地嘅汁,不過我覺得個牛本身好重肉味,就咁食就已經好好食la😋⭐什錦天婦羅有3隻蝦、冬菇、茄子、秋葵、南瓜、bb粟米炸得好乾食,食落唔會成口油😍重點係唔厚粉,好食呀😋同埋li個價錢,li個份量好抵食
⭐粉紅草莓菠菠
⭐原條燒茄子