今日去左港島位於汕頭街既一間小店Mansons lot coffee shop,由地鐵站行過去都只係5分鐘路程,十分方便。一坐低一時之間未諗到叫咩野食好,於是叫左兩杯生啤,邊飲邊諗,生啤幾夠氣,泡既比例亦都非常合適。過左一陣終於決定到要食D咩啦,分別叫左佢一個奄列、一個帶子意粉,再叫多左一個法式多士。奄列非常大個,切開左入面有菠菜,個人口味覺得可以咸多些少,不過勝在份量搭夠。帶子意粉係我成晚最鐘意食既一款,佢有辣味,但係只限於係個口腔入面既刺激,唔會辣到食唔到,反而幾開胃添!最後唔少得甜品,法式多士微煎之後淋上糖漿同埋有一球雪糕,作為今晚既完結,不過可能食慣香港西多,覺得佢個法式多士可以再燶多D就正了~