2020-12-07
咁啱喺沙田第一城附近做完嘢,就順便喺商場搵嘢食,見到好多年冇色嘅味千拉麵 ,突然間想懷緬下,睇下依家有咩新嘢食店舖環境光猛四正,而且有好多卡位,坐得好舒服 餐牌好多嘢食喎......有拉麵,沾麵,鐵板飯,咖哩飯,小食,飲品等等...仲有專畀小朋友食嘅兒童餐㖭~~六點前仲有人下午茶,廿零三十蚊有拉麵炒飯,包埋飲品超抵食喎同同事每人叫咗杯飲品,分別係白桃乳酸梳打同埋巨峰乳酸梳打~~兩杯嘅味道都唔會太甜又夠氣,我本人就鍾意巨峰多啲,提子味出啲海陸拼盤(魷魚和雞翼) $42賣相好吸引,魷魚同雞翼都炸到卜卜脆!! 魷魚爽口一啲都唔靭~~雞肉就夠嫩滑日式炸雞 $36 炸雞比想像中好食!! 外皮炸得夠香脆可口!而且雞肉幼嫩,咬落好juicy一啲都唔乾炙燒豚肉拉麵 $65有三大塊大大條嘅豚肉,燒得好香呀!食落一啲都唔會覺得膩~~ 湯底濃,拉麵軟硬度適中,唔會太淋有咬口味千沾汁麵 $65 沾汁麵湯底夠濃郁但唔會太咸,每條麵都可以沾到濃濃嘅湯汁食沾麵既好處就係汁同麵分開,麵唔會被浸淋
店舖環境光猛四正,而且有好多卡位,坐得好舒服
仲有專畀小朋友食嘅兒童餐㖭~~
六點前仲有人下午茶,廿零三十蚊有拉麵炒飯,包埋飲品超抵食喎
海陸拼盤(魷魚和雞翼) $42
日式炸雞 $36
炸雞比想像中好食!!
炙燒豚肉拉麵 $65
有三大塊大大條嘅豚肉,燒得好香呀!食落一啲都唔會覺得膩~~
湯底濃,拉麵軟硬度適中,唔會太淋有咬口
味千沾汁麵 $65
沾汁麵湯底夠濃郁但唔會太咸,每條麵都可以沾到濃濃嘅湯汁
食沾麵既好處就係汁同麵分開,麵唔會被浸淋