2019-01-16 88 瀏覽
女友呢排工作壓力有點大 成日都唔係太夠訓身為男朋友既我 當然要諗下點幫佢放鬆下啦 所以我就帶左佢去呢間茶室 一路同佢飲住茶 傾多d計 等佢可以休息得好d店鋪既位置好方便近人 我地好容易就可以去到 係店鋪外邊既裝修睇落十分之簡約 而入到去入邊既環境就唔錯既 睇落去十分文青 而店內裝修都好好睇 更加有唔同既書 比你睇 任君選擇 店內更長期播住純音樂 可以令到人更加relax而收費都唔算好費 茶位一個人都係$48/h 而學生更加有85折tim!!係果一個鐘內更加可以試全部店內既茶飲 而且有3種唔同既品茶方式 但有d茶就要另外加錢1.店主親自沖比你飲2.自己親手沖黎飲(而店主會教你的xd)3.冷泡茶(現成的)而我地就揀左方法2同方法3啦 我地叫左個冷泡茶試下先 飲落茶味甘香 唔會太有既苦澀味而且嗅落去好清香 雖然回甘唔多 但女友都話好飲唔似出邊7-11既普通鳥龍茶 果種好重既人工茶味 呢個就係我地點既第二方法既茶具用品 沖起茶上黎都格外好玩而我地就點左白茶試沖啦 店主會好有耐心咁教我地點樣沖得一手好茶xd 由洗杯到到暖杯都好細心咁教我都女友 而且更加慢慢介紹我地點既白茶有咩特別地方 倒如 白茶
店內更長期播住純音樂 可以令到人更加relax

1.店主親自沖比你飲
2.自己親手沖黎飲(而店主會教你的xd)
3.冷泡茶(現成的)

而我地就揀左方法2同方法3啦

唔似出邊7-11既普通鳥龍茶 果種好重既人工茶味

呢個就係我地點既第二方法既茶具用品 沖起茶上黎都格外好玩
而我地就點左白茶試沖啦
店主會好有耐心咁教我地點樣沖得一手好茶xd
由洗杯到到暖杯都好細心咁教我都女友 而且更加慢慢介紹我地點既白茶有咩特別地方 倒如 白茶飲落係會比較有回甘同藥材味 同埋唔洗等太耐就飲到佢既味道 太約有20s左右
而我地點既就比較岩新手飲 連對茶飲冇咩特別好感既女友都話正!
之後我地就點左黑茶 店主話呢隻黑茶都我地白茶沖泡既時間差不多 最多只係需要用多10-15s左右 算係快茶既一種
店主介紹話呢隻黑茶就比較有味道似我地飲開既普利 如果想要濃d就泡耐d即可
女友就唔太鍾意濃既茶 所以我自己就好快清左佢了

overall黎講 呢到既環境十分好 好岩想放鬆既你黎玩 我同女友一定會再黎放鬆心神