2019-04-28 151 瀏覽
放題曾經大行其道,最近稍稍回落,有陣時諗唔到食乜都會考慮下放題嘅,貪佢種類較多,唔使煩惱但係要揀好食嘅放題都唔係太多,大喜屋系列係當中比較出色嘅,無論價錢,食物質素都保持到最近去咗文遜大廈嘅大喜屋,晚飯時間唔算太多人,被安排一個卡座,坐得比以往舒服。以往落單都係寫紙仔,一大疊好唔環保 佢哋做咗一啲改革,用QR code落單咁就非常方便啦,既環保又簡單,其他放題都要做啦都係一樣,開頭整輪刺身同壽司先,刺身水準保持,尤其貝類,例如赤貝、馬刀貝、象拔蚌等等,都幾爽口新鮮,再加埋元貝同北寄貝,𩶘魚等等都係我鍾意嘅壽司我都係比較鍾意火炙,例如火炙蟹棒、左口邊魚貪佢夠香熟食方面點左一啲料理,例如一口牛柳粒,炒蜆,鱈魚西京燒,都幾好味㗎,而且份量都幾適中,最後重點左幾串串燒食,已經投降。當然汽水啤酒係任飲,可能年紀大飲一兩罐汽水已經頂唔順,要飲返兩杯熱茶暖下個胃,整體來講二百零蚊任食算係咁啦

都係一樣,開頭整輪刺身壽司先,刺身水準保持,尤其貝類,例如赤貝、馬刀貝、象拔蚌等等,都幾爽口新鮮,再加埋元貝同北寄貝,𩶘魚等等都係我鍾意嘅

壽司我都係比較鍾意火炙,例如火炙蟹棒、左口邊魚貪佢夠香