2019-02-16
今天看到了飲食頻道的一段影片推介,旺角開了一間創意的燒烤店😍已不記得串燒係由幾時興起同邊度傳嚟了,反正就係我的最愛美食之一,傳統的串燒店係從餐牌上點選自己喜歡的串燒然後廚師燒給你吃的,而呢間串Grill就由自己將串燒放在枱上的燒烤架燒,非常🈶️特色今日專登book咗早段即係歡樂時光,食完仲夠時間去睇返場戲、最緊要係比正常時段平左$40,我哋兩個人咁就慳咗$80啦將唔同嘅食材名堆砌在牆壁上突顯店主的創意🥰這𥚃是120分鐘任飲任食的,食材種類分為七大類別~牛🐂、丸🍡、豬🐷、雞🐔、魚🐟、腸🥖、菜🥬食串燒當然唔小得調味粉同燒烤醬汁啦、呢度提供各式各樣的配料~孜然粉、辣粉、燒烤醬、蒜鹽、海鹽好溫馨喔餐廳提供了鬼馬的紙圍裙,唔使驚啲汁彈落件衫度,咁就食都食得放心d啦每逢食放題order了的食物總係嚟唔齊同埋好耐!但今日我總共交咗6次點菜紙,每次都準確無誤、而平均二至三分鐘食物便到了,扺讚👍🏻店主話所有肉類都係外國進口,唔用內地及巴西貨色,唔怪得食材賣相新鮮又有光澤最佩服係呢個旋轉燒烤的機關只需要將串燒放喺凹位度就會自動旋轉🥰,令食物平均受熱地烹調,而且食物的生熟程度完全由自己控制,特別係燒牛柳、我個
將唔同嘅食材名堆砌在牆壁上突顯店主的創意🥰
最佩服係呢個旋轉燒烤的機關只需要將串燒放喺凹位度就會自動旋轉🥰,令食物平均受熱地烹調,而且食物的生熟程度完全由自己控制,特別係燒牛柳、我個人最喜歡就係5成熟,咁樣d肉質先夠嫩滑無比呢度主打嘅澳洲M5和牛果然出色,油花分佈平均,放入口中油脂甘香肉質鮮嫩
邪惡的燒雞皮我食到停唔到口....我用咗唔同嘅時間去燒,一般時間就會燒到外脆甘香、再燒耐d就好似薯片咁卜卜脆🤤🤤🤤
全靠呢部自動旋轉燒烤機先至可以令到棉花糖燒到金黃脆口、外層卜卜脆內層軟綿綿😻😻😻
總括來講,兩百蚊食到咁高質食材,服務周到、座位又舒適,仲要喺方便嘅旺角,性價比非常高,我一定會再嚟