2019-03-28
餐廳嘅裝修行工業風,牆壁有水管裝飾,某d 牆身有畫畫。燈飾、燈光都配合到氣氛。就係座位比較窄,坐得唔算舒服。可以問店員拎嘢裝袋。食物整體味道都唔錯,魚扒、意大利飯同粉都幾好味。朋友之前食過覺得牛扒一般所以我地冇點。平日夜晚指定時段主菜買一送一。但係去到先被告知要求每人點一樣飲品,個人覺得呢個要求幾唔合理,食pasta嗰d計翻幾乎冇點平到。比目魚扒 $248都幾嫩滑嘅比目魚扒,醬汁似係南瓜味,有煙肉碎令佢味道濃郁鹹香d,魚肉嫩滑彈牙,焗薯都有焗得表面乾身內裏香軟,雖然份量偏少但味道唔錯~龍蝦配松露薯條 $278龍蝦份量都正常,係完整一隻,有薯條、沙律伴碟。可惜肉質唔算結實,冇咩鮮味,感覺唔太新鮮。松露薯條完全冇松露味,但口感係香脆熱辣嘅。沙律ok。黑松露rissoto $178黑松露味都食到,而且幾香,撈埋面頭d 芝士有濃郁creamy 左,入面有幾種菇菌份量唔多。Rissoto d米質地適中唔會太硬或太軟,調味都掌握得唔錯,整體係好味嘅。鵝肝牛肝菌pasta $168鵝肝兩面煎得脆脆地,幾juicy 油香。鵝肝同菇菌味道好夾,成個調味都好唔錯,口感creamy 味道濃郁。飲品點左手工啤
平日夜晚指定時段主菜買一送一。
比目魚扒 $248
龍蝦配松露薯條 $278
松露薯條完全冇松露味,但口感係香脆熱辣嘅。沙律ok。
黑松露rissoto $178
鵝肝牛肝菌pasta $168
飲品點左手工啤
黃色係 Honey 味 $52
最適合唔點飲酒或者唔鍾意酒味嘅人,平時唔飲酒嘅朋友都覺得幾接受。
但我覺得佢味道好怪好假,又唔honey又好唔啤酒,味道好奇怪。
紫色係India $54
正常手工啤酒味,飲落麥味唔重味道偏甜d,但過後留係口腔味道好酸澀。一般般。
咖啡色係london $56
黑啤,帶淡淡朱古力味,比傳統黑啤冇咁苦澀,帶甜味,都幾得意嘅。
整體食物味道唔錯,但定價稍高,店員有禮貌。
唔滿意嘅係優惠其實冇點平到,有d搵笨。