朗豪坊由頂行返落去,行過10樓見到有間燒肉放題,朋友話好耐無食韓燒就入左去。餐廳設計配合舖名以實驗室主題,環境寬敞又明亮,通風系統夠強,食完唔會一身油煙味咁,而且張枱夠大坐得舒服,啱晒同朋友傾計限時90分鐘 有三個set 分別係Premium (有和牛) $358、Supreme (有牛) $298、Selected (只有雞豬 沒有牛) $258我哋叫咗中間嘅Supreme set,店員一開始會先上個安格斯牛拼盤,可以先每樣牛都試一下,之後可以按個人喜好再喺QR code落單。外面有一個細細的自助區,有沙律、炸物小食、粟米、瓜&菇等。首盤這個安格斯牛拼盤有美國安格斯牛板腱、牛肩肉、牛脊肉、一口牛、韓式梨汁牛五花、和牛牛肋條、厚切牛舌。厚切牛舌好爽口,一口牛好juicy。牛肩肉、牛脊肉 牛板腱肉質嫩滑而且好有牛味,牛肋條、牛仔骨餣料好夠味,另外仲有蜆、蠔、蝦等 都好新鮮我個人最喜歡是厚切牛舌,之後encore左數次!其次是韓式梨汁牛五花,一大盤整齊靚靚排列好因為切得好薄,所以落到爐要快快炒開,好好控制火候因為油脂較多小心過乾另外首爾牛肋條也不錯,大大條原條牛肋條放入烤爐夠氣勢,打卡一流

我個人最喜歡是厚切牛舌,之後encore左數次!

其次是韓式梨汁牛五花,一大盤整齊靚靚排列好

另外首爾牛肋條也不錯,大大條原條牛肋條放入烤爐夠氣勢,打卡一流,烤至七八成熟再用餐廳預先預備好放在枱的剪刀剪開,再輕輕炒多陣就可以上碟,肉質嫩滑,醬料醃得夠入味

還有啖啖肉的一口牛,厚切的牛脊肉油花較多,入口非常juicy,另外牛板腱夠大塊,肥瘦均勻,肉味濃郁!

熟食方面叫了唐揚炸雞,即叫即炸!炸粉不算厚,雞肉嫰滑,比想像中有驚喜

飲品方面有些水果梳打同汽水,食重味的烤肉飲梳打就最啱。