2016-11-03
Overall係唔錯,價錢適中,環境安靜舒適,食物份量夠(有時去d cafe食野,貴得黎份量又少到唔飽)味道唔錯,值得一試星期四三點到同朋友係度食左個遲lunch, 其實menu已經係afternoon tea,叫左蜜糖烤雞扒pesto醬意粉,黑松露蘑菇意粉,apple crumble 同 chestnut cheesecake。蜜糖烤雞扒意粉個雞扒整得幾好,嫩得黎個皮都燒得唔錯,pesto個味就唔係好識形容,少少香草味同芝士味,所以意粉個味都唔係好濃,但整體都好食既。黑松露蘑菇意粉就聞得到黑松露味,不過食落就蘑菇味重d,但因為自己本身都中意食蘑菇,所以都覺得唔錯。Apple crumble就真心好味,個皮夠脆,入面個饀又唔太酸,甜同酸比例啱啱好(因為個人唔中意太酸同太甜,中意比較淡口少少)加埋雪糕食,正Chestnut cheesecake比落就差dd,都好味但係餅底如果硬返d應該會再好食d,上面硬個幾舊應該係蛋白酥既野係highlight,加埋一齊食係真係好食左。