2023-02-25 109 瀏覽
成日經過觀塘都見到間幾文青既台灣菜,一直想試,終於同朋友夾岩時間去😍睇個menu,都幾多選擇,有幾多台式小食、甜品、飲品選擇😍好想試長腳蟹濃湯泡飯配脆米鍋巴,但太受歡迎,已經賣曬🥲唯有下次再黎!麻辣鴨紅: 食落口感好滑嫩,無咩腥味。麻辣味,食落幾香同惹味,整得幾入味。黃金花枝丸: 花枝丸炸得好金黃,食落香脆幾有咬口,面頭仲有椒鹽,好好味!蒜片夜市香腸串: 台灣腸本身已經好好味,再加埋蒜片,味道再豐富D!台風三杯醬燒豬肋骨配薯條: 豬肋骨食落肉質鬆軟而又唔黏骨,連埋三杯醬簡直係邪惡到極點!份量都幾多下! share食比較好!咸肉菜浸菠菜: 菠菜面有幾片醃左既咸豬腩片,肥瘦分明,成道菜食落好咸香,唔錯!水蜜桃果粒愛玉: 呢到既飲品整得好靚,整到好似cocktail咁🍸👍忍唔住要打卡! 茶底幾香濃,仲有少少玫瑰花,愛玉又唔會話好甜。桂花甘香柚子鐵觀音: 鐵觀音味都幾出,連埋桂花香,因為入面有柚子,成杯飲落覺得好REFRESH🌱