2024-05-08
突然嚟一場City walk,經過大館附近見到一間好文青嘅意大利外國餐廳🍴🇮🇹就入去Try下~~佢係一個半開放式嘅環境,地方乾淨又企理,仲要光線都好足,係一個明亮舒服嘅用餐環境🩵🤍有種心情自然涼嘅感覺!!坐落好舒服🧏🏻♀️🧏🏻♀️ 特別位係佢有一個開放式廚房!!可以睇住廚師親手整,仲要有一個傳統嘅焗爐,真係超級有新鮮感😭😭😭喺香港真係好少見到!呢一餐廳連成個廚房都睇得到,好安心!🥰雖然餐廳職員個個都講英文嘅!!不過都有中文餐牌,所以可以放心📝實話實說佢哋嘅服務態度真係好好!因為我第一次食意大利餐廳,唔知有咩值得食🙈🙈多得店員推介咗佢哋熱門招牌pizza, cocktail & 當日精選嘅Pasta成個pizza材料好豐富!新鮮出爐超大個🫢兩個人食唔會太多搞到太飽,份量啱啱好,我最鍾意係佢個火腿同埋火箭菜!!🤤🤤火箭菜食落係好新鮮,佢有個特別嘅口感&獨特香氣!!😳平時我哋齋食菜需要落啲沙律醬先好味,呢一款火箭菜在齋食都已經好正😋至於火腿口感超細緻,肉質好juicy,有鮮味得嚟,食完有餘韻🤤招牌pizza真係超特別,推推推!最後,梗係試埋佢哋招牌雞尾酒🍹餐廳亦都有一個小酒吧枱~可以睇住佢哋
最後,梗係試埋佢哋招牌雞尾酒🍹餐廳亦都有一個小酒吧枱~可以睇住佢哋沖!!🤩🤩其實我同男朋友酒量都麻麻!!好驚酒精濃度高/難入口😖😖透過佢哋嘅推介最後揀咗甜甜嘅”Sweet melody”, “Easy Come, Easy go”