2019-05-25 36 瀏覽
久仰大命的辦館,開到入葵涌了!就在outlet 佛羅倫斯小鎮底下,兩面大玻璃,一室光亮。簡約時尚的裝潢底下是一間茶餐廳風格的咖啡室,我覺得可算是一間文青茶餐廳😎。午餐價格相宜,還不用加一,有各地美食。秘製峇里肉丸牛骨湯麵($58)份量很足,肉丸是淋的那種,還有大量炸蒜、菜心和豆卜!還附兩款醬汁。西式的有蒜香明太子蟹肉意粉($68),蟹肉都唔少,醬汁剛剛好掛麵,唔會太多汁浸住d麵咁,明太子咸咸地幾開胃!份量剛好,還有位吃甜品💕跟餐送餐湯,係茶餐廳風味的羅宋湯。跟餐可選一般茶啡或半價選其他飲品餐單上的飲品,我選了+$18 的熱朱古力咖啡,不會甜,咖啡味頗濃,同時亦有可可香氣。朋友+$18 的冷鮮奶抹茶一開始餐有點漸變效果,加埋靚靚的玻璃杯,打卡不錯。朋友是菠蘿油愛好者,看見菠蘿油忍不住點了一下,上枱時是烘熱了的,菠蘿脆皮香脆,精粹的牛油也算有一點厚度。我則是薯條愛好者,見到圖片勁吸引又點可以唔點呢?個薯條都幾大碗,有香草鹽,勁勁香脆呀!我一個人食哂!晏少少下午茶有個set $48 有薯條雞翼+啤酒,真係超抵!最後,點了唔係度度有的雪糕曲奇三文治($35)看著已叫人滿心歡喜,伴碟的有朱古力醬

午餐價格相宜,還不用加一,有各地美食。

跟餐送餐湯,係茶餐廳風味的羅宋湯。

最後,點了唔係度度有的雪糕曲奇三文治($35)看著已叫人滿心歡喜,伴碟的有朱古力醬及朱古力餅碎及彩色的棉花糖粒粒!讓人心情愉快的甜品