2024-08-12
難得放假,行完東港城一田購物後,又係搵食時間,估唔到將軍澳TKO Gateway這個小型商場也有一間很Chill 的cafe,Coffee Break位於將軍澳TKO Gateway厚德商場角落,餐廳環境十分舒適,座位濶落,地方整齊乾淨,裝修擺設都好靚,枱凳同餐具都係雲石紋,超級靚,侍應都好有禮貌,而且價格親民,食物質素都好有水準,可以舒舒服服食個晚餐,適合情侶同埋朋友食飯閒聊。第一次來食晚飯,叫了一個松子仁青醬帶子意粉墨西哥粟米皮捲配沙律及烤豬肋骨配薯條,還叫多個墨西哥粟米皮捲配沙律,意粉煮得不錯,硬度適中,南瓜湯好足料,南瓜打成蓉。松子仁青醬帶子意粉兩粒帶子都好厚身煎得好香,內裏保持了鮮嫩同爽口,火喉啱啱好。意粉質地都唔錯唔會太淋或者太硬,而青醬意粉既醬夠濃稠,掛滿在意粉上。香烤美國豬仔骨配薯條+沙律豬仔骨份量偏少,好少肉!呢個麻麻,唔抵食。墨西哥粟米皮捲配沙律用塊粟米皮包裹着生菜沙律、煙三文魚和牛油果,蕃茄,羅馬生菜,香草醬,拿上手是有重量感的,足夠的飽肚感,食材用料新鮮,感覺清新健康又好吃。繽紛樂朱古力我見到Menu有呢杯野,所以即叫,出黎效果好吸引,好邪惡,朱古力味好濃郁,甜
松子仁青醬帶子意粉
香烤美國豬仔骨配薯條+沙律
豬仔骨份量偏少,好少肉!呢個麻麻,唔抵食。
墨西哥粟米皮捲配沙律
繽紛樂朱古力
我見到Menu有呢杯野,所以即叫,出黎效果好吸引,好邪惡,朱古力味好濃郁,甜度剛好,唔會話好甜,入面除左有三條繽紛樂仲有好多朱古力碎碎。佢面層嘅Cream幾重奶味,如果鐘意奶味的朋友應該幾鐘意。
棒子鮮奶
外表雖然沒有什麼特別,不過味道不會太甜,很容易入口,鮮奶的奶香味配棒子的果仁香味。
總結:餐廳環境舒服乾淨, 座位有距離, 唔會好嘈。職員態度友善,將軍澳區嘅Cafe唔算多,難得坑口有間咁Relax的好餐廳。