2016-12-12 282 瀏覽
話說今日去左APM附近做野上次已經同大家介紹左我係APM會食乜今次我就唔係Apm食喇去左隔離d樓上Cafe 感受下文青的味道呢度好闊落 成層都係佢 咁岩遇著12月 D聖誕樹都已經放哂出般 幾有氣氛好啦廢話小講 睇下我食左d乜啦Lunch Set 選擇有ABBCDE....咁多種簡個特別d既先 再配個沙律先黎個洋蔥湯好足料 好多洋蔥 再配埋個蒜蓉包 好脆幾香口 唔錯唔錯SET A ,Caesar salad with smoked salmon $92Caesar salad都好難有突破,只要食料用材新鮮再加Caeser dressing就可以,呢度完全符合以上條件,唔錯!Set G ,Grilled spring chicken with rosemary sauce  $138賣相色彩繽紛,用原隻法國春雞,味道可口,肉質柔軟,配菜味道比較濃,但與春雞味道好匹配到甜品喇Strawberry Panna Cotta水準唔錯嘅甜品,奶味好重,好軟滑,配埋士多啤梨醬,甜度好適中,滿足!Vanilla Creme Brulee呢款甜品有兩種口味,一個焦糖味好重,一個蛋味好重,但兩款嘅共通點係好
話說今日去左APM附近做野

先黎個洋蔥湯
好足料 好多洋蔥

再配埋個蒜蓉包 好脆幾香口 唔錯唔錯

SET A ,

呢度完全符合以上條件,唔錯!

賣相色彩繽紛,用原隻法國春雞,味道可口,
肉質柔軟,配菜味道比較濃,但與春雞味道好匹配

甜品

Strawberry Panna Cotta

Vanilla Creme Brulee
呢款甜品有兩種口味,

一個焦糖味好重,一個蛋味好重,

但兩款嘅共通點係好滑,

甜度適中,口感好!唔太甜

咁多年食過咁多間水準都係覺得太甜

暫時呢間係最好 岩哂我口味