餐廳: 丼丼屋 (荷里活廣場)
資訊:

暫時仲未可以安排到去旅行🧳,仲係非常掛住日本🇯🇵嘅美食,如果有一碗豐富嘅刺身丼,兼且夠多魚生種類同夠新鮮,就可以暫時滿足到心癮🫶.喺荷里活商場路過丼丼屋見到佢哋出咗個期間限定嘅丼飯「鮑魚五色貝類丼」,畀佢吸引咗去試試🫶———————————————————————————🇯🇵鮑魚五色貝類丼💬揀選咗升級做定食,端上枱感覺超豐富,多款時令海鮮食材,除咗主角原隻日式磯煮鮑魚超入味,當然仲有五款刺身,包括帆立貝、北寄貝、馬刀貝、小柱貝同埋三文魚籽,都真係幾鮮甜肥美,滿滿蓋著飯面,用料非常十足,啖啖海產鮮味。定食仲有包括炸廣島蠔🦪、大蝦🍤同南瓜🎃嘅吉列拼盤,加埋麵豉湯、副菜、甜品同果茶🍹,超級滿足😋.🇯🇵清酒煮蜆、鳥開手羽先💬原來只要以優惠價就可以加配多款食物,揀咗清酒🍶煮蜆,一樣份量十足,$35 可以食到平時嘅正常份量,非常抵食。另外仲試咗鳥開手羽先,香脆又夠味,絕對有水準😋
———————————————————————————
🇯🇵鮑魚五色貝類丼
🇯🇵清酒煮蜆、鳥開手羽先