餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2023-01-23 167 瀏覽
近期知道IKEA新出開心果雪糕鍾意食開心果嘅我一知道就已經預咗點都要去試但亦有聽聞好似都要睇緣份有時好似話會賣哂亦有聽過有啲分店冇提供我就本住未必食到嘅心態去荃灣依間睇睇點知竟然有得賣仲有兩款 其中一個係甜筒 好似賣$8定$9我黎得搵 就梗係食豐富啲果隻 $19佢係一個紙兜 入邊有淺綠色嘅開心果雪糕頂層有開心果碎 旁邊仲淋上比較樣衰同較甜嘅醬食落雪糕有淡淡嘅開心果味我相信唔係用化學野去整個味出黎一黎唔似 二黎係食落較傑身似係將啲開心果打溶哂 再溝落雪糕而出嘅樣同味道 感覺幾好面果層開心果碎係幫雪糕增加口感 非常出色 有果香 唔似係過期或擺好耐嘅果碎至於旁邊好樣衰嘅醬就比較甜 似係溝埋白朱古力出黎嘅醬 加熱後 狀態較浠咁淋上面一配埋落雪糕度就降溫變硬食落有唔同口感整體黎講 隻味都算小有 可能我冇乜點食過開心果雪糕 感覺新穎吸引 $19我覺得都可以當然賣平啲可能會再幫襯密啲
近期知道IKEA新出開心果雪糕
鍾意食開心果嘅我一知道