2018-12-27 245 瀏覽
聖誕節出街搵食, 琴晚經過見到 茶木 唔單止有小丸子系列, 重有涮涮鍋。好少食茶木, 因為都係一般台式甜品或者西餐。涮涮鍋有海鮮/雞/牛肉 三個選擇, 圖片賣相又唔錯, 價錢都OK, 本人鍾意食海鮮, 所以試下。排隊唔洗10分鐘就到我地, 睇左個MENU, 都係海鮮涮涮鍋最吸引, 而且冬天食火鍋都幾好。落單後, 朋友個牛肉涮涮鍋先到, 我個海鮮涮涮鍋等左差不多15分鐘。但無令我失望, 真係原隻龍蝦, 唔係好大隻, 但都有1/3個鍋咁大。不過就無咩其他吸引既海鮮, 得蟹柳2條, 章魚片3片, 細蜆仔5粒, 其他餸有菇, 牛丸2粒, 蕃茄蓉, 2舊魚腐, 重有D木薯粉 ,最吸引係隻龍蝦啖啖肉, 雖然鮮味不足, 個湯底係蕃茄, 夠味都好食, 但係有兩小堆芝士, 響蕃茄湯, 好似有D怪。 另外因為原隻連殼, 食既時候有D麻煩, 我用手食。以上既足夠一人份量, 算係滿足。都值得試下, 坐左2個鐘有多, 都無趕我地走。
好少食茶木, 因為都係一般台式甜品或者西餐。

另外因為原隻連殼, 食既時候有D麻煩, 我用手食。

以上既足夠一人份量, 算係滿足。
都值得試下, 坐左2個鐘有多, 都無趕我地走。
牛肉涮涮鍋
龍蝦海鮮涮涮鍋
2018-12-26
10 分鐘 (堂食)
牛肉涮涮鍋
龍蝦海鮮涮涮鍋