2024-01-17
WOW😍呢間新加坡過江龍麵包店又開新分店!我之前響深水埗食過覺得抵食又好食🤩而家沙田新開張梗係要支持下啦🤭舖頭同樣係好光猛企理啲包擺得整齊又靚仔😍我第一眼就spot到個斑蘭咖椰菠蘿包 (HK$10)因為...係成盤嘅最後一個!!我夾完就聽到後面個阿姨問職員仲有無🤭都唔怪佢咁想要因為真係好好食!個菠蘿皮好脆同埋入面仲有流心嘅咖椰餡! 正👍🏻然後就被新鮮出爐嘅四重芝士包 (HK$24)吸引咗新鮮麵包真係好香🤤 同埋個芝士香味真係勁濃郁!夾完阿女係一路依依哦哦問幾時有得食🙄(一比完錢就即刻係即刻! 拎左一個大啖咬!)佢仲揀左個蔓越莓乳酪包 (HK$10)同埋法國牛油水果酥 (HK$14)個乳酪包我都忍唔住食咗佢半個🤣因為啲cream cheese餡好鬼好食🤭個藍莓酥就被阿女極速獨吞咗🥲但聽聲就知個牛油酥皮非常脆🤤佢啲麵包同pastry真心高質❤️價錢又相宜~性價比極高!佢仲有牛角包、芝士撻、葡撻、卷蛋..我都好想試不過以後唔駛出城都買到可以慢慢試多幾次啦🥰°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Baker Talent @bakertalenthk📍沙田瀝源街6號瀝源廣場2
WOW😍呢間新加坡過江龍麵包店又開新分店!
我之前響深水埗食過覺得抵食又好食🤩
而家沙田新開張梗係要支持下啦🤭
舖頭同樣係好光猛企理
啲包擺得整齊又靚仔😍
我第一眼就spot到個斑蘭咖椰菠蘿包 (HK$10)
因為...係成盤嘅最後一個!!
我夾完就聽到後面個阿姨問職員仲有無🤭
都唔怪佢咁想要因為真係好好食!
個菠蘿皮好脆同埋入面仲有流心嘅咖椰餡! 正👍🏻
然後就被新鮮出爐嘅四重芝士包 (HK$24)吸引咗
新鮮麵包真係好香🤤 同埋個芝士香味真係勁濃郁!
夾完阿女係一路依依哦哦問幾時有得食🙄
(一比完錢就即刻係即刻! 拎左一個大啖咬!)
個乳酪包我都忍唔住食咗佢半個🤣
因為啲cream cheese餡好鬼好食🤭
個藍莓酥就被阿女極速獨吞咗🥲
但聽聲就知個牛油酥皮非常脆🤤
佢啲麵包同pastry真心高質❤️
價錢又相宜~性價比極高!
佢仲有牛角包、芝士撻、葡撻、卷蛋..我都好想試
不過以後唔駛出城都買到可以慢慢試多幾次啦🥰
Baker Talent @bakertalenthk
📍沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖
#MrsLong #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #麵包控 #蛋撻控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #輕食 #香港美食 #yummy #新加坡 #為何深宵總是餓 #HK @kola_pr