2019-03-26
基本上隔一段時間就會想去呢間餐廳食特餐,每次都係特餐加一杯奶茶。唔知點解呢度既麵好似特別好味,食過咁多間餐廳都食唔到同呢隻麵咀嚼既口感,呢個麵底配搭這個沙嗲牛肉醬汁,零瀉好味。另外個新鮮的西餐包併好多好多汁既奄列,值滿分呀。奶茶冷熱都一流。不過最唔掂既,相信大家去過的話都會感覺到,呢度既伙記有D好似唔想做咁既,對客人的態度超差,特別係上次去坐漊上,真的有點頂唔順佢樓上的那個伙計,人多係忙我地都明白,做嘢緊會煩燥點都明白,但放碟係大大力,好似掉嘢咁,萬一整瀉整到我地整到其他人咁點算呢?我和太太好不滿咁,忍忍忍,無為影響當時心情。但事實呢間舖的確由我小時候到現在三十幾歲都始終於一,無變的裝修及特餐的味道。如果可以改善的話,都只是伙計態度這問題,不過這個都可能是這裏其中一個的特色之一。一間餐廳最吸引人去再食的最大原因之一是食材及廚師的熟手經驗,伙計態度的問題並不至於不會再光臨,但如果伙計可以較為改善一下的話,應該生意會更好。