2018-12-08
今日收早相約朋友食飯撐下枱腳,為左就佢放工時間比較遲所以決定係佢工作既地方食晚。眼見依家有好多餐廳都慢慢改為主題餐廳,於是即興相約佢係附近既mega box試下小丸子主題餐廳。佢係茶木延伸既小丸子主題餐廳,由於友人係一名小丸子既粉絲一直都叫我帶佢去試下,所以今日就有機會去試一試佢。我大約八點半去到,眼前一光,見到餐廳佈置好可愛,周圍貼晒小丸子既裝飾同擺設,好靚,小丸子粉打卡朝聖好地方。今晚好好彩唔使排隊即刻入到,入面都貼滿小丸子裝飾,好有心思本menu都係小丸子封面,食物種類有好多仲有一張係小丸子限定,朋友見到即刻心心眼。最後我地叫左:小丸子肉燥鰻魚飯、鐵板菜脯煎蛋、花輪玫瑰咖啡拿鐵同爺爺抹茶歐蕾。個杯好得意😎花輪同學個杯好重玫瑰味。爺爺個杯第一淡飲落去似抹茶牛奶,濃濃既抹茶味溝埋牛奶,好味。兩杯第一淡即飲覺得好濃,等一等啲冰溶左少少再飲就恰到好處,一杯飲品有兩個層次。先黎個小丸子肉燥鰻魚飯,小丸子造型飯好獨特,肉燥甜甜地有濃濃番茄味,好開胃。再加燒鰻魚既小小烤濃味同燒汁,令成個肉燥飯變為不平凡既好味。再黎鐵板菜膊煎蛋,上菜個時仲岀緊煙,好明顯係即叫即整濃濃既蛋香加上脆卜卜既菜脯,今到
我大約八點半去到,眼前一光,見到餐廳佈置好可愛,周圍貼晒小丸子既裝飾同擺設,好靚,小丸子粉打卡朝聖好地方。今晚好好彩唔使排隊即刻入到,入面都貼滿小丸子裝飾,好有心思 本menu都係小丸子封面,食物種類有好多 仲有一張係小丸子限定,朋友見到即刻心心眼。 最後我地叫左:小丸子肉燥鰻魚飯、鐵板菜脯煎蛋、花輪玫瑰咖啡拿鐵同爺爺抹茶歐蕾。 個杯好得意😎
花輪同學個杯好重玫瑰味。
食完已經好飽,無論打卡定食飯呢到都非常之好,由其是小丸子粉絲一定要黎朝聖。