2017-01-01
估不到第一篇的食評食負評。(可惜)今天跟我先生看完戲,見新開張就想試下。不過也是噩夢的開始。首先,等入位,前台職員其實見到我先生係度等,我先生差不多等左2-3分鐘,但個男職員只顧處理自己的工作,卻沒有理會我們⋯跟住有個女職員見到我們就安排了座位。我們叫了60min 的午餐,蕃茄湯底。老公出去自助位看有咩食物,我就等他(因為我已經有9個月的Bb 同埋剛剛肚子有少許痛),等了大約5-10分鐘,湯底仍未上台,跟住我們正想問職員時發現疑似係我們的湯及肉擺左係對面台。跟住我老公向職員確認是咩回事,原來他們係入錯台no. 所以攪錯左,跟住我老公話可唔可以幫手將個湯同肉擺落我們個位度,個職員居然系要我們坐返過去,我老公就認唔住跟他講咁做唔合情理,個男職員雖然最後有做到,但他就不斷強調'唔關我事,唔係我問題.......'其實我聽完真係好氣結,出錯點解仲唔認還要一套事不關己的態度。當時我完全無mood 想食囉.....咁講返食物質素,其實唔係好差的,湯底同食物都配合得唔錯,配菜的選擇都不少。如果係為左食的其實都ok的。不過一再強調,一間好食店除了有好的食物外,合理的顧客服務態度也是不可缺少。希望餐廳可
今天跟我先生看完戲,見新開張就想試下。
不過也是噩夢的開始。
我們叫了60min 的午餐,蕃茄湯底。
不過一再強調,一間好食店除了有好的食物外,合理的顧客服務態度也是不可缺少。希望餐廳可以再改善員工的服務質素。