2021-11-28
見到有新店開張,即刻同個胃食同事入去試下啦。鋪頭雖然細細地,但環境總算坐得舒服。我哋兩個都想試牛扒丼飯,落單都等咗一陣先有得食。服務員送上餐盤,除了個牛扒丼外,個餐盤上仲有忌亷蠔湯,薯仔沙律,芝麻醬菠菜,同一隻温泉蛋。先講個蠔湯,湯不夠熱,有蠔味,裡面有d粒粒以為係蠔粒,食落去第一下有d覺得好似生粉獻汁未攪渾嘅感覺,之後落有點似年糕嘅物體。我無問服務員係乜,留待大家試下!薯仔沙律,上碟外觀精緻,佢個邊白色嘅醬原來係芝士汁,幾好食,估唔到同薯仔沙律好夾下芝麻醬沙律賣相也不錯,不過冇乜特別。好啦,終於食主菜了。服務員話要張温泉蛋倒入個飯到食。個飯撈蛋連汁食唔錯,仲好大碗,食唔晒。但牛扒就一般,以為好淋身,仲有d蘇味,我同個牛魔皇同事都覺得麻麻,有d失望,畢竟個set lunch都$248(未加一)。
芝麻醬沙律賣相也不錯,不過冇乜特別。