2025-01-15 74 瀏覽
呢間麵包店真係開心果控嘅福音,款款都用料十足,冇得輸!開心果扭紋麵包睇落已經好吸引,表面鋪滿開心果碎,入口層次分明,香甜中帶啲堅果嘅脆口。一啖落去,真係滿足到爆!至於開心果脆脆更加係外脆內香,開心果嘅鮮香味勁突出,完全唔覺得膩。 開心果牛角包同開心果流心菠蘿包就係兩種極端嘅享受。牛角包酥香鬆化,開心果餡入面帶少少鹹香,勁有風味;而流心菠蘿包就完全係甜牙仔嘅天堂,外層夠脆,內餡流心又香濃,仲有微微嘅開心果香,個人覺得絕對係必試之選! 另外,鹹味系列都好掂,芝士火腿牛角包同黑椒培根可頌鹹香惹味,啱晒鍾意濃味嘅人。蒜香牛角包就係意想不到嘅驚喜,蒜香同牛角包嘅奶香融合得啱啱好,食到停唔到手。 最後,原味牛角包簡單但唔失水準,酥脆鬆化,奶香濃郁,基本功好扎實。總體嚟講,呢幾款麵包款款出色,真係值得一試!