本身成日去九龍灣德寶商場嘅順豐站去攞件發現呢一個年頭全個商場翻身嘅地方,多咗好多新舖頭例如惠康超級市場同一間懷舊裝修嘅冰室茶餐廳。攞元件,見有時間決定搵個地方坐低食啲嘢同飲杯嘢,所以決定去試一試呢一間新開嘅餐廳。入到去第一個感覺唔錯因為環境闊落又乾淨,疫情之後小女子最講究衛生,如果出街搵食一定要去乾淨嘅餐廳。我試咗個招牌滑蛋叉燒飯,叉燒口感又好又有肉味,個滑蛋我估係用日本蛋因為蛋味夠,加埋個甜豉油簡直係完美配搭😘我閨蜜就試咗個公子推介-香蔥豉油豬扒配煎蛋飯,豬扒又口又多汁⋯ 正👍🏻 個香蔥豉油好犀利食落去感覺超過兩種蔥喺入邊味道豐富,配埋隻靚靚嘅太陽蛋同沙律菜成碟飯靚到好似幅畫咁🥳我哋另外嗌左杯凍檸茶同紅豆冰,凍檸茶合格水準茶味夠檸檬鮮甜,紅豆冰就超級驚喜,因為佢唔係比大大塊冰塊而係捭刨冰🍧 有heart!
本身成日去九龍灣德寶商場嘅順豐站去攞件

滑蛋叉燒飯

香蔥豉油豬扒配煎蛋飯

紅豆冰
凍檸檬茶
題外話/補充資料: 新店試食 新店試食 新店試食 重要嘅說話要講三次
2021-12-23
5 分鐘 (堂食)
紅豆冰
凍檸檬茶