2023-10-28 1317 瀏覽
新開個排試左大陸人氣包點店,一開店係好多人排隊,但我再經過既時候係平日傍晚時份,相對無人排隊好快就買到。餐牌有好多包點及少少點心選擇,當中既生煎包係最出名,但由於當日我唔方便係街到食生煎包,所以今次買左都係招牌既三津湯包同埋流心奶王包 ,另加一杯黑米粥。三津湯包有啲失望,可能我比個名誤導左,以為係好多汁,等我食個時仲驚咇汁好熱食得好小心,但其實係菜肉包。。。口感偏乾流心奶王包,內餡係真係流心而唔係奶王蓉,不過入面唔係爆餡個種。食落唔會偏甜,食一個岩岩好。杯黑米粥只可以講夠飽肚,唔甜感覺好似*健康D* (不過我知一定唔會係健康 XD) 但係口感唔知係咪落粉多得濟。。飲落好似一PAT漿糊咁。。無下次整體黎講唔係特別出眾,可能大陸分店真係好食D啦,不過我就無試過啦!$5一個包驟眼睇覺得幾平,但份量細,比起唐X同唐XX其實唔係差別好大。如果兩間一齊係隔離我可能買返佢地多過呢間新店。